top of page
_edited.jpg

OPLOSSINGSGERICHTE COACHING

Loop je vast door stress, twijfels en chaos in je hoofd? Dan helpt oplossingsgerichte coaching jou om terug helder te zien en de focus te verleggen van het probleem naar de oplossing(en).

Wat is oplossingsgerichte coaching?​

 

In deze vorm van coaching staat niet het probleem waar jij mee zit staat centraal, maar wel de oplossing. Oplossingsgericht coachen is de kunst van het voeren van een nuttig gesprek waarin de hoop op verandering vergroot, de creativiteit toeneemt, het gevoel van competentie groeit en volgende stappen duidelijk worden. Dit doe ik door de aandacht te richten op wat jij wil en niet op wat niet goed gaat. We verleggen de focus naar hoe jouw gewenste situatie eruit ziet. We onderzoeken wat al werkt, wat niet, en wat jou belemmert. We zetten kleine praktische stappen i.p.v. op zoek te gaan naar drastische oplossingen.

Voor wie?


Oplossingsgerichte coaching is enorm hulpzaam bij iedereen die het gevoel heeft vast te lopen in een bepaalde situatie of in het leven in het algemeen. Herken je jezelf in één of meerdere stellingen, dan is deze vorm van coaching mogelijk precies wat je nodig hebt:

 • Ik ervaar te veel stress op m'n werk, ik slaag er niet in dit te managen.

 • Ik voel dat ik naar een burn-out aan het bewegen ben en ik zou er nu iets aan moeten doen. 

 • Ik ervaar veel druk om aan allerhande verwachtingen te voldoen, ik ben bang om te falen.

 • Ik voel dat ik teveel geleefd wordt: 'Is dit het nu? 'Wat wil ik eigenlijk?'

 • Ik zie door het bos de bomen niet meer, ik kan niet meer focussen.

 • Ik lig soms uren wakker door twijfels en keuzestress.

 • Ik ervaar fysieke klachten die puur door stress komen, want medisch is alles in orde. 

 • Ik ben emotioneel uit balans: ik ben snel kwaad, verdrietig of angstig en heb soms zelfs het gevoel dat er iets mis is met mij.

 • Ik wil terug mijn leven in handen nemen.

 • ...

Praktisch?

SESSIES:

 • Een eerste sessie bestaat altijd uit een intakegesprek waarin we elkaar leren kennen en beslissen of we een match zijn. Jouw vraag, verwachtingen en doel(en) worden vastgelegd. We stellen een plan van aanpak op en maken een volgende afspraak.

 • Volgende sessies: jij bepaalt hoeveel sessies je nodig hebt. Omdat je na elke sessie tijd nodig hebt om te reflecteren en jouw eventuele opdrachten uit te voeren zit er twee weken tijd tussen elke sessie. De data worden +/- vastgelegd voor een 4-tal sessies.

 • ​Afsluiting: we maken een synthese en overlopen wat je wil meenemen en wat jouw plan naar de toekomst toe is.

PRIJS:

De prijs voor een sessie van 1 uur bedraagt €75/uur. Dit wordt steeds na elke sessie afgerekend.

ERVARINGEN

"Helemaal over mijn toeren, uitgeput en radeloos zette ik mij voor het eerst bij Annick in de zetel en startten we met de coaching. 

 

Met haar professionele en positieve aanpak heeft Annick mij met vallen en opstaan terug op de rails gekregen.

 

Hierdoor sta ik vandaag sterker en weer met volle goesting positief in het leven. Wetende dat Annick haar deur altijd op een kier zal staan en haar zetel steeds gereserveerd blijft …"

- Anja - 

"Op een dag was mijn batterijtje leeg.  Enkel slapen deed ik nog dag in, dag uit.  Na een half jaar werd de diagnose gesteld: 'burn-out'. Rusten was de oplossing. 
 

Al gauw bleek dat dit niet voldoende was om te herstellen. Mijn familie heeft mij toen overtuigd om professionele hulp te zoeken en naar een coach te gaan, want zo kon het niet verder. 

 

Met Annick klikte het meteen.  Door haar tips en tricks, haar geduldig luisteren, de mindfulness oefeningen … geniet ik nu meer van de simpele dingen in het leven en probeer ik om alles één voor één aan te pakken.

 

Hierbij heb ik geleerd dat het niet allemaal vandaag hoeft, want morgen is er nog een dag. Door Annick heb ik opnieuw leren genieten van de dingen die vanzelfsprekend lijken. Bedankt hiervoor…" 

- Micheline - 

Image by ian dooley
bottom of page