top of page
Image by freestocks

HARTCOHERENTIE

Breng via ademhaling je brein en zenuwstelsel terug in balans volgens een meetbare wetenschappelijke methode.

Wat is Hartcoherentie?​

 

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde methode gebaseerd op ademhaling. Door deze specifieke ademhaling breng je je hart in een bijzondere staat, waardoor je zenuwstelsel en je brein in balans worden gebracht. Door deze balans wordt ook het angstcentrum in je hersenen gedempt, waardoor stress vermindert en een gevoel van rust ontstaat.

 

Wanneer je gedurende 6 à10 min. hartcoherentie beoefent, heeft dit de volgende 6 uur een voelbaar effect op lichaam en geest: je zal meer balans voelen in je brein, in je lichaam, én in je leven. Een optimaal effect bekom je uiteraard wanneer je deze vaardigheid als een dagelijkse tool integreert in je leven.

Voor wie?

Hartcoherentie is zeer geschikt als je je vaak opgejaagd voelt, veel stress ervaart, in burn out zit, last hebt van hyperventilatie of als je gewoon bewuster door het leven wil gaan. Twijfel je of Hartcoherentie iets voor jou is? Indien je jezelf herkent in één of meer van onderstaande uitspraken, dan zal deze training veel voor jou kunnen betekenen: 

 • Ik voel regelmatig hartkloppingen, terwijl er medisch niets aan de hand is.

 • Ik voel dat mijn ademhaling vaak 'te hoog' zit.

 • Ik wil een manier leren om mezelf tot rust te brengen.

 • Ik wil leren hoe ik ook in uitdagende situaties rustig en evenwichtig kan blijven.

 • Ik voel dat ik door faalangst mijn controle en kracht verlies.

 • Ik voel me vaak niet gebalanceerd: zowel emotioneel als mentaal voel ik me wankel.

 • Ik voel dat ik nood heb aan meer zelfzorg, maar plaats mezelf steeds op de laatste plaats.

 • ...

Praktisch?

INHOUD & OPBOUW VAN DIT TRAJECT:

Dit traject bestaat uit 4 sessies van ongeveer 1 uur:

 • Sessie 1: Hoe werkt jouw zenuwstelsel? Wat doet stress met mij? Wat is de invloed van ademhaling? Hoe kan ik 'onthaasten'? Deze 1,5 uur kan ook over twee sessies verdeeld worden.

 • Sessie 2: Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart? Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?

 • Sessie 3: Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties? Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen? 

 • Sessie 4: Hartcoherentie in je dagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stress, conflicten, faalangst, werken aan een emotionele huishouding.

PRIJS:

€ 295 voor het volledige traject

ERVARINGEN

"Hartcoherentie helpt me heel erg om beter te leren omgaan met mijn angststoornis. Als ik de oefeningen doe, kan ik de angsten die ik ervaar beter accepteren, wat al een heel verschil maakt. Ik kan daarnaast ook beter slapen, voel me rustiger en ook de frequentie en intensiteit van de angsten zijn veel verbeterd."

- Liesbet - 

"Ik heb, nadat ik vooral last had van hartkloppingen en een opgejaagd gevoel, 4 sessies hartcoherentie gevolgd.

Blijven ademen is het duidelijke motto! Annick legt duidelijk uit hoe je eraan kan werken.

Ik ben superblij dat ik deze coaching heb gekozen omdat je er direct mee aan de slag kan en mijn klachten merkelijk verminderd zijn.” 

-Marleen- 

Image by Christopher Beloch
bottom of page